Известие

Collapse
No announcement yet.

Масло във въздуховодите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Масло във въздуховодите

Днес случайно докато оглеждах външно двигателя, забелязах силно омасляване около и в bov-a, като надуе и изпусне, се усеща че завлича и масло. В тръбата към bov има не малък пласт масло, като до преди месец беше сухо. Във въздуховодите след кулера положението е още по-зле, дебел слой масло и то в по-високата част на маркуча. Преди кулера нямах време да проверя, ама си ме е и шубе кво ще видя . Маслото е паднало от средата на щеката до минимума, за месец и малко .
    Та искам да питам до колко е супер зле положението, в предвид че турбото си надува, колата си върви прилично и не пуши. И до колко е опасно да я карам временно така. Приемам сякви съвети и насоки, че напрао ми причерня като видях кво се случва..
    Alfa 166 2.0 TS
    Alfa 166 V6 TB RIP
    Alfa GT 2.0 JTS

е щом е чак толкова много маслото всичко това ти идва от турбината тей че сам знаеш, но трябва да се види пак и на живо как е
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

И на моята по въздуховодите има отлагания от масло.Все пак тази турбина се смазва с това масло и не може да няма никакво по въздуховодите.Не мисля, че положението е толкова зле.Ако хвърляше толкова много масло щеше да пуши синьо.Маслото може да го е изгорил двигателя през гумичките на клапаните, сегментите и отдушника на картерните газове.С какво масло я караш?
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Ясно, че няма как да са напълно чисти, ама при мен като наклоня тръбата след кулера, след малко направо си прокапва (представям си какво е в кулера ). Това обилно омасляване преди месец изобщо го нямаше, а сега близо 2л масло се изпариха. Припушва лекичко чак на прекъсвач. Със selenia racing съм, сменяно преди 4 месеца. Днес ще я водя на преглед пък дано не е нещо фатално
        Alfa 166 2.0 TS
        Alfa 166 V6 TB RIP
        Alfa GT 2.0 JTS

Comment

с такова количество си е турбината...
          отделно с какъв акъл си сложил Рейсинг посред зима??? имай напредвид че може това да е една от главните причини
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ами беше ми силно препоръчано от Бобо, а аз не съм голям специалист. Студа ли му е проблем на рейсинга? иначе ноември и до средата на декември си беше сравнително топло времето..
            Alfa 166 2.0 TS
            Alfa 166 V6 TB RIP
            Alfa GT 2.0 JTS

Comment

Мммм, щом се стича май работата не е на добре.Препоръчвам ти да сваляш турбината и да я носиш за рециклиране ако все още подлежи на рециклиране.Ще се разминеш с 250-300лв.Ако я караш така има опасност да събере масло в кулера и в един "хубав" момент надувайки да го изхвърли в двигателя, което е опасно. И аз карам с 10В60 не Селения, но нямам такива проблеми.Карай с изключен СТР на висока предавка с ниски обороти(1500 примерно), дай гас и се заслушай дали има виене, когато почне да надува турбината.
              Last edited by Boby; d.m.y г., 14:54.
              Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Alfation Покажи съобщение
                Ами беше ми силно препоръчано от Бобо, а аз не съм голям специалист. Студа ли му е проблем на рейсинга? иначе ноември и до средата на декември си беше сравнително топло времето..
                ами при градуси от рода на -20 виж оринтировъчно какво се случва с каде каде по тънките масла... http://www.youtube.com/watch?v=cL6uMHqSSJ4

Но сваляй и я носи докато е време лично аз бих я карал зимата с 5w40 или целогодишно с 5w50 иначе да за жегата 10w60 си е добро
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

+ Не на последно място си прегледай многото маркучи за картерна вентилация...
                  Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

От моя маркуч капе масло върху капака на въздушния филтър,но колата си върви идеално ,вече няколко години е така,от турбината не се чува ни звук ни стон,за 10 000 км.губя масло по -малко от една четвърт на скалата на щеката.Карам с Лики Моли с молибден.Друго важно е ,че най-малката неравност оказва влияние на нивото на маслото,затова винаги меря на равно и на едно и също място.Така, че може би не трябва да се впрягаш много.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      От моя маркуч капе масло върху капака на въздушния филтър,но колата си върви идеално ,вече няколко години е така,от турбината не се чува ни звук ни стон,за 10 000 км.губя масло по -малко от една четвърт на скалата на щеката.Карам с Лики Моли с молибден.Друго важно е ,че най-малката неравност оказва влияние на нивото на маслото,затова винаги меря на равно и на едно и също място.Така, че може би не трябва да се впрягаш много.
                      Ако сложиш друго масло, даже и ще спре да ти намаля щеката например аджип
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Може да се смеете но аз ходих по майстори да питам защо колата не гори масло Карам със селения 5 40 Дават го за 15хкм Аз карам по около 12-13 До 10хкм щеката си стои на максимум След това до смяната ми изчезват около два милиметра по щека тоест към двеста грама Все още си мисля че имам проблем с някоя или няколко дюзи
                        ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
                          Може да се смеете но аз ходих по майстори да питам защо колата не гори масло Карам със селения 5 40 Дават го за 15хкм Аз карам по около 12-13 До 10хкм щеката си стои на максимум След това до смяната ми изчезват около два милиметра по щека тоест към двеста грама Все още си мисля че имам проблем с някоя или няколко дюзи
                          jtd почне ли да гори масло значи е на поне половин милион км
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Моята по груби сметки, не по километрж е на 250 000.На колко милилитра отговаря от макс. до мин. на щеката?
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Преди знаех че на всяка кола щеката мин макс е точно литър Предполагам че и сега трябва да е така но не го твърдя
                              ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Working...
                              X